>>>  IJsselmeervogels - TOGR  19-04-2003
 uit TOGR-nieuws:

IJSSELMEERVOGELS-TOGR  3- 0

In een zeer matige partij tegen het met veel invallers spelend IJsselmeervogels ging TOGR kansloos onderuit. Na drie overwinningen op rij kon de successerie niet worden vervolgd. Met maar één spits en veel mensen achterin wisten onze jongens in het eerste gedeelte van de wedstrijd het doel schoon te houden en konden de vele aanvalspogingen van de gastheren tot staan worden gebracht. Veel konden wij hier niet tegenover stellen. In de 6e min. kwam pas het eerste schot van Manuel, na aangeven van Moises, dat hoog over verdween. In de 10e min. een actie van Miguel gevolgd door een veel te slap schot. In de 12e min. een gelukje aan onze kant toen Ricardo geen raad wist met een uittrap na een terugspeelbal en de Vogels nog niet tot scoren kwamen. Na een minuut of twintig kwam TOG iets onder de druk vandaan, hetgeen in de 28e min. in een goed opgezette aanval resulteerde. Via Miguel en Danny kwam Sjoerd in goede schietpositie, maar zijn schot miste doel. Een minuut later werd de nederlaag ingeleid.

De zeer jonge Mark Koelewijn kwam in het bezit van de bal en zijn schuiver verdween tegen de binnenkant van de paal in het doel van de kansloze Ricardo, 1-0. Drie min. later had de 2-0 er al kunnen staan toen na een vrije trap de bal net niet in ons doel verdween. TOG kon verder geen potten breken, zodat er op meer kansen in de 2e helft moest worden afgewacht.

Die kansen kwamen er nauwelijks. Met een zelfde verdedigende tactiek werd er weliswaar wat agressiever gespeeld en pas in de 54e min. kon Manuel na een goede aanvalsactie in handen van de keeper schieten. Een minuut later na een corner een scrimmage voor onze goal en kon Ricardo reddend optreden.

Even later moest Ricardo weer zijn kunsten laten zien en kon hij ten koste van een corner een tweede goal voorkomen. Na wissels van Danny en Arjan door Carlitos en Fouad hoopten we in ieder geval een gelijk spel uit het vuur te slepen. De thuisploeg wist echter van geen wijken en in de 83e min. werd ons lot bezegeld. Na eerst op de paal te hebben geschoten was het Ayhan Yelmer die in de 2e rebound nummer twee aantekende, 2-0.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hieraan voorafgaand een overtreding tegen Jean-Pierre werd gemaakt, waarin de overigens goed leidende scheidsrechter van Aken geen vrije trap voor ons in zag. Twee minuten voor tijd kreeg Manuel nog een scoringskans toen hij na een vrije trap van Fouad op de rand van het penaltygebied een kopbal door de thuiskeeper gekeerd zag. Dat het in blessuretijd nog 3-0 werd, na een misser in onze verdediging, was meer voor de statistieken. Matthijs van Barneveld maakte dankbaar gebruik van de hem opgelegde kans.

Helaas een kansloze nederlaag met maar heel weinig kansen voor de onzen.

De overige uitslagen waren zodanig  dat er in de stand weinig veranderde, alleen GVVV wist een punt te veroveren en kwam zodoende langszij. Met nog twee wedstrijden te spelen blijft de spanning er goed inzitten. Komende zaterdag wederom een uitwedstrijd tegen het inmiddels vrij van degradatiezorgen acterende Zwart Wit’28. Hopelijk gaan wij van onze eigen krachten uit en maken wij het onze opponent lastig met onze snel uitgevoerde aanvalsacties. Sportieve agressie en inzet moeten dan ook de boventoon voeren. Mannen, laat zien dat wij wel in de hoofdklasse thuishoren en zet derhalve een goed resultaat neer. Succes gewenst.