>>>   TOGR - Barendrecht 12-04-2003
uit TOGR Nieuws:

TOGR – BARENDRECHT 2 – 0.

In een matte wedstrijd, die niet veel om het lijf had, werd tegenstander Barendrecht met 2-0 naar huis gestuurd en deze uitslag bezegelde het lot van de Barendrechters, die, na 25 jaar op het hoogste niveau gespeeld te hebben, het in de 1e klasse moeten proberen om zo snel mogelijk terug te komen.

Op een druk bezocht veld, mede dankzij het mooie voorjaarsweer, testte Miguel in de 4e min. de keeper met het eerste schot van de wedstrijd, gevolgd door een tweede poging net naast de goal na 14 min. In de 17e min. mocht Maikel vanaf rechts een corner nemen en het daaropvolgende schot van Sjoerd verdween ver naast. Twee min. later ging Carlitos goed door, de keeper redde ten koste van een hoekschop. In de actie daarna, een scrimmage voor het doel van de bezoekers, kreeg TOG geen kans meer om de score te openen. Ook de koppoging van Danny in de 27e min., na een voorzet vanaf links, trof geen doel. Barendrecht deed iets terug, want een min. later mocht Dick Rietkerk een vrije trap nemen, wat slechts een corner opleverde, omdat de ingeschoten bal van richting werd veranderd. In de 35e min. mocht Arjan tot tweemaal toe een vrije schop nemen, hetgeen in beide gevallen geen resultaat opleverde. Ook Miguel richtte z’n vizier verkeerd, want na een vrije trap van Maikel verdween de ingeschoten bal hoog over het vijandelijke doel. De rust leek op een brilstand uit te draaien, maar hoe anders zou het worden. In de 44e min. nam Maikel een hoekschop op links en met een voortreffelijk ingekopte bal was het Miguel, die zeer verrassend voor de 1-0 voorsprong zorgde. En nog sensationeler was het toen Miguel een minuut later de tweede goal maakte.

Een voorzet van Danny werd door de Barendrecht-keeper maar half geraakt en Miguel was er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen. Dat waren een paar onverwachte opstekers voor het rustsignaal van scheidsrechter Peter van Gijzen.

De tweede helft werd eigenlijk weinig enerverend en plichtmatig afgewerkt.

De mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven waren op de vingers van één hand te tellen. Na een goed opgezette aanval was het Carlitos, die in de 52e min. tegen de keeper schoot. In de 60e min. werd een kopbal van Manuel eveneens gekeerd. In de 68e min. bewees Ricardo uit het goede keepershout te zijn gesneden en een inzet van invaller Danilo Tentua prima pareerde. 2 min. later was het geluk aan onze kant toen er geen medestanders voor ons doel te vinden waren na een voorzet van één van de Barendrecht-voorwaartsen. Na diverse wissels aan beide kanten, aan TOG-zijde werden Moises, Sjoerd en Danny door Didi, Fouad en Francisco vervangen, kabbelde de wedstrijd voort en kwam er geen gevaar meer voor onze jongens.

Het zal geen verbazing wekken dat Miguel met z’n twee doelpunten tot “Man of the Match” werd uitgeroepen.

Ondanks het matige spel was het een prestatie van formaat om voor de derde achtereenvolgende keer drie punten te veroveren, zodat wij weer wat stegen op de ranglijst. Gezien de andere uitslagen zijn we nog niet veilig en zodoende zal er a.s. zaterdag in de zware uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels in Spakenburg alles uit de kast gehaald moeten worden om bij te blijven. TOG’ers kom op, laat zien wat je waard bent en breng een goed resultaat mee terug naar de Dijk.

Succes gewenst, ondersteund door onze enthousiaste supportersschare.

uit Rotterdams Dagblad:

Barendrecht moet verjongen na degradatie

TOGR geeft ploeg van trainer Steef Buijs het laatste zetje: 2-0

Door Maarten Doumav

Rotterdam _ Eigenlijk duurde TOGR-Barendrecht (2-0) slechts één minuut. Vlak voor rust scoorde Miguel Lopes Silva namens de thuisclub binnen zestig seconden tweemaal. In de andere 89 minuten gebeurde hoegenaamd niets, waardoor Barendrecht officieel degradeerde. TOGR deed door de derde overwinning op rij goede zaken in de strijd tegen datzelfde lot.

Een verrassing kan de degradatie van Barendrecht uit de hoofdklasse B niet genoemd worden. De ploeg van trainer Steef Buijs verzamelde uit 23 duels tot nu toe pas tien punten. Slechts twee keer stapten de Barendrechters als winnaar van het veld. ,,Dit hadden we vooraf niet verwacht,’’ aldus Buijs. ,,We wisten natuurlijk dat we niet de sterkste ploeg hadden, maar een plaats bovenin het rechterrijtje leek wel mogelijk.’’

De oorzaak van de dramatische resultaten heeft de oefenmeester allang ontdekt. ,,Het is heel simpel, we maken gewoon te weinig goals. We hebben in al die wedstrijden pas achttien keer gescoord en bovendien nooit meer dan twee goals per wedstrijd gemaakt. Als je dan ook nog eens de doelpunten zelf wel goedkoop weggeeft, dan word het natuurlijk een lastig verhaal.’’

Het verhaal van het gehele seizoen van Barendrecht werd zaterdagmiddag nog eens treffend geïllustreerd. Voetballend was TOGR zeker niet superieur en tot echte kansen kwamen beide teams niet. Tot aan de voor Barendrecht fatale 44ste minuut. Op dat moment mocht Miguel Lopes Silva een strakke corner van Maikel Zaalman ongehinderd binnen koppen. Vanaf de daarop volgende aftrap verprutsten de aanvallers van Barendrecht het balbezit, waarna Danny Kuppen maar weer eens ram naar naar voren gaf. Doelman Patrick Pak van Barendrecht onderschepte in eerste instantie goed, maar liet het leer vervolgens pardoes voor de voeten van Lopes Silva vallen, die beheerst de 2-0 aantekende.

Na rust maakte de thuisploeg weinig aanstalten om er een wervelende show van te maken, maar dat kon trainer Wim van der Steene zijn jongens wel vergeven. ,,In deze fase van de competitie telt alleen het resultaat,’’ toonde hij zich realistisch. ,,In het begin van het jaar kregen we veel complimenten over ons spel, maar te weinig punten. Nu is dat precies andersom.’’

[Spannend]

Van der Steene boekte met zijn ploeg alweer de derde zege op rij, maar is nog lang niet veilig, omdat ook de concurrentie maar blijft winnen. ,,Je weet dat er aan het eind van de competitie rare uitslagen gaan komen, nu sommige ploegen al zijn uitgespeeld en anderen nog volop tegen degradatie moeten strijden. Het enige wat we kunnen doen is naar onszelf kijken en gewoon blijven winnen. Als we dat doen is er niks aan de hand, maar het kan zeker nog spannend worden.’’

Waar TOGR een spannende periode tegemoet gaat, staat voor Barendrecht de komende maanden alles in het teken van volgend seizoen. ,,We zijn volop bezig met wat nieuwe jongens voor komend jaar in de eerste klasse,’’ bekende Buijs. ,,We moeten de ploeg verjongen. Sommige spelers zijn gewoon te oud, zoals rechtsback Frans Brienen. Ik heb alle respect voor wat zij op deze leeftijd nog presteren, maar als we in de eerste klasse een rol willen spelen, is verversing noodzakelijk. Bovendien hebben we nieuwe aanvallers nodig, want op dit moment komen we voorin kwaliteit tekort. Voor de toekomst van deze vereniging is de komende periode absoluut cruciaal.’’

Øuitslag× TOGR-Barendrecht 2-0 (2-0). 43. Miguel Lopes Silva 1-0, 44. Miguel Lopes Silva 2-0.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Van Gijzen gaf geel aan Jean-Pierre Braafhart (TOGR).

TOGR: Seton; Braafhart, Pepaj, De Rek, Zaalman; Freire Monteiro (76. Lopes), Conrad (84. El Harraoui), Monteiro, Lopes Silva; Carvalhos-Rodrigues, Kuppen (86. Dos Santos).

Barendrecht: Pak; Frans Brienen, Andrade, Marcel Brienen, Howell; Stoop, Yilmaz (65. Tentu), Rooders; Reurings, Van Delzen, Rietkerk (59. Wesenhagen).