>>>   08-03-2003  TOGR - Spijkenisse  

uit TOGR-Nieuws:    

T.O.G.R.-Spijkenisse 0-0

De wedstrijd tegen het op gelijke hoogte staande Spijkenisse werd met de nodige spanning tegemoet gezien. Bij winst zou er afstand worden genomen van de onderste plaatsen, terwijl bij verlies de druk nog meer zou toenemen op de groep. Beide ploegen begonnen niet kompleet aan de wedstrijd; bij Spijkenisse ontbrak de laatste man Fred Lagendijk door een blessure en aan onze kant waren Rusten Pepaj en Jean-Pierre Braafhart door griep niet in staat om te spelen.In de eerste helft ontspon zich een van onze kant alleszins aantrekkelijke wedstrijd, hetgeen resulteerde in de beste kans voor Moises, vrijgespeeld door Emanuel, maar helaas sprong de bal te ver van zijn voet, waardoor de keeper kon ingrijpen. Ook Tony en Carlito hadden het vizier niet op scherp staan, waardoor enkele fraaie mogelijkheden om zeep werden geholpen.

De thuisploeg had duidelijk het veel betere van het spel en de gasten moesten dan ook steeds ver terug. Met een enkele spaarzame uitval trachtten de Spijkenissers gevaar te stichten in onze verdediging, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het enige gevaarlijke moment voor ons doel ontstond toen Ricardo te lang treuzelde om een terugspeelbal weg te spelen, en deze tegen een speler van Spijkenisse aanschoot, maar gelukkig liep dit goed af. Ondanks het betere en meer verzorgde veldspel zagen we geen kans het net te vinden, waardoor we met een 0-0 stand gingen rusten.

Na de pauze kwam Spijkenisse wat beter in de wedstrijd en nam geleidelijk het middenveld wat meer van ons over. Hierdoor zagen we steeds minder kans om gevaarlijk te worden, te meer, daar ook Miguel niet echt zijn middag had. Het meeste speelde zich in die tweede helft dan ook af op het middenveld, met voor beide ploegen zo nu en dan een gevaarlijke uitval, maar de beide keepers heersten. Vlak voor tijd kreeg Spijkenisse door een misverstand in onze verdediging de kans om alleen op Ricardo af te gaan, maar de later tot de “Man of the Match” uitgeroepen keeper redde fraai.

Toch leken we nog met de winst aan de haal te gaan in de laatste minuut, maar ook de doelman van Spijkenisse voorkwam een doelpunt van Tony met een fraaie actie. Hierdoor bleef de brilstand op het scorebord en blijft de spanning onderaan groot, temeer daar DOVO de winst naar zich toetrok en weer aansloot.

Volgende week de belangrijke wedstrijd uit tegen Bennekom, waarin we wat goed te maken hebben voor de grote thuisnederlaag eerder dit seizoen. Met een goede inzet en wat meer geluk in de afwerking moeten we toch kans zien de punten weer een keer mee te brengen.

    

 

 

 

uit Rotterdams Dagblad:

TOGR ontbeert killersinstinct

Rotterdammers kunnen verhaal van de gemiste kansen dromen

Door Folkert van der Krol

Rotterdam _ Het verhaal van de gemiste kansen kennen ze bij TOGR inmiddels uit hun hoofd. De debutant op het hoogste zaterdagniveau wordt er wekelijks mee geconfronteerd. Tegen Spijkenisse kwam de kwaal andermaal aan het licht. De Rotterdammers faalden hopeloos in de afronding. De bezoekers kregen zodoende waarvoor ze kwamen: een punt (0-0).

Wie nu al weet welke hoofdklassers aan het einde van dit seizoen degraderen, moet wel in een hele goede glazen bol hebben gekeken. Op de strijd in de onderste regionen is immers geen peil te trekken. Barendrecht lijkt verloren, maar het verschil in punten tussen de ploegen die daarboven staan - DOVO, Spijkenisse, TOGR, Zwart Wit ’28, Heerjansdam en GVVV - is nihil.

Handhaving geldt voor die ploegen dit seizoen als hoofdprijs. Of TOGR het vege lijf redt, valt te bezien. De ploeg van trainer Wim van der Steene slaagt er maar niet in het technisch surplus, gekoppeld aan veel snelheid, om te zetten in punten. Aan de mentaliteit van de spelers ligt het niet, weet Van der Steene. ,,Ik zag vooraf al dat ze op scherp stonden en de wil en overtuiging hadden om te winnen. We missen een andere kwaliteit, namelijk die om wedstrijden op klinische en zakelijke wijze te winnen,’’ concludeerde de oefenmeester.

Die kritiek mochten vooral middenvelder Moises Monteiro en topscorer Antonio Garcia Mendes, wiens vizier na de winterstop niet meer op scherp staat, zich aantrekken. Vaak voorafgegaan door een knappe actie of aanval verschenen beide TOGR-spelers een aantal keer oog in oog met doelman Leo Timmer. Telkens schoten ze echter naast of stuitten ze op de uitblinkende keeper.

[Dóór het net]

Een enorme kans twee minuten voor tijd illustreerde de makke van TOGR. Manuel Monteiro speelde Garcia Mendes vrij voor Timmer, maar de aanvaller wilde met een technisch hoogstandje, een lob buitenkant voet, de doelman verschalken.

Timmer kreeg er echter zijn hand tegen. ,,Die bal had hij gewoon dóór het net moeten schieten,’’ stelde Van der Steene terecht.
Dat TOGR zoveel kansen kreeg, was opmerkelijk. De Rotterdammers domineerden weliswaar de eerste helft, maar speelden na de pauze ronduit slecht. Spijkenisse beperkte zich voor rust noodgedwongen tot verdedigen, maar kroop daarna uit zijn schulp. ,,We zijn behoudend begonnen, omdat TOGR als geen andere ploeg gevaarlijk is bij counters,’’ verdedigde Spijkenisse-trainer Wim Tijl, bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer, zijn strijdwijze. ,,We hebben er hier het maximale uitgehaald.’’
De bezoekers herpakten zich na de pauze en hadden zelfs de drie punten kunnen ’stelen’, mede omdat de TOGR-defensie in deel twee uitermate slordig opereerde. Dat leverde tenminste één riante mogelijkheid op. Tom Broeder troefde Ben Joia af en verscheen oog in oog met TOGR-doelman Ricardo Seton, die echter knap redde.

Een onverdiende tegengoal bleef TOGR bespaard. De meeste spelers zijn echter nog ver verwijderd van de vorm die de club vorig seizoen de promotie opleverde. Wellicht kunnen de Rotterdammers zich vastklampen aan de wetenschap dat ze ook die historische jaargang pas in de slotfase van de competitie hun beste voetbal speelden.

uitslag TOGR-Spijkenisse 0-0.

Bijzonderheden: arbiter Den Haan gaf gele kaarten aan Didi Lopes (TOGR), Marco van der Genugten en Wesley den Hartog (beiden Spijkenisse). Spijkenisse moet het nog enkele weken stellen zonder de geblesseerde laatste man Fred Lagendijk. Bij TOGR ontbreekt nog steeds Mark Hoks, die herstellende is van een operatie.

TOGR: Seton; Lopes, De Rek, Joia, Zaalman; Moises Monteiro (78. El Harraoui), Conrad, Manuel Monteiro, Lopes Silva; Garcia Mendes, Carvolhos-Rodriguez (75. Kuppen).

Spijkenisse: Timmer; Van der Genugten, Bakboord, Tan, Hokke (75. Frank); Van Leeuwaarde (75. Felixdaal), Kok, Den Hartog, Overkleeft; Van der Horst (46. Bozuwa), Broeder.

 

 

 

 

terug