TOGR - Deltasport 07-09-02

OVERWINNINGSROES TOGR DUURT VOORT

Ook Deltasport kan Rotterdamse koploper niet stuk krijgen

Uit Rott.Dagblad door Ed Voortmeijer

Rotterdam- Met z'n elven op een hoop en het publiek op de banken. Wéér viel er een heus feestje te vieren op sportpark De LageWeide, want TOGR klopte na zaterdagkampioen Huizen (4-0) ook Deltasport. De nog te mager uitgevallen 3-1 overwinning was indrukwekkend, temeer omdat de Vlaardingers van start zijn gegaan als één van de voornaamste titelkandidaten. "TOGR bedankt, TOGR bedankt", schreeuwden de mensen van de tribune.

Dat de Rotterdammers zouden winnen van Deltasport, dat zich versterkte met de ex-profs Michel Langerak, Steve Goossens en Bart Latuheru, hadden al weinigen gedacht. Dat het zo overtuigend ging, was helemaal een prettige verrassing voor voetbalminnend Rotterdam-Zuid. Op basis van gedrevenheid en mentale veerkracht vocht het elftal van trainer Wim van der Steene zich na een mindere eerste helft, waarin de meeste echte duels verloren gingen en ook de 'tweede bal' bijna nooit werd veroverd, terug in de wedstrijd. Waar het redelijk begonnen Deltasport de lijn na de rust steeds meer verloor en de irritatie opliep, kreeg TOGR juist meer en meer het 'dit kan niet meer fout gaan gevoel'. Met een beetje meer mazzel had er na negentig minuten zelfs 6-1 op het scorebord gestaan, maar in de euforie over de tweede gewonnen wedstrijd in de hoofdklasse en de met Spakenburg, ASWH en IJsselmeervogels gedeelde koppositie, maalde zelfs Van der Steene daar na afloop niet om. De glunderende TOGR-trainer roemde vooral de gretigheid van zijn ploeg, die als een hechte eenheid voor elke meter had gestreden. "Er werd alleszins aanvaardbaar voetbal gespeld. Oké, het eerste bedrijf was - mede omdat wij niet scherp genoeg aan de strijd begonnen - een stuk minder,

maar toch kregen wij ook in die fase de beste kansen op de openingstreffer. Het spelletje dat wij in de eerste twee competitieduels op de mat legden is een hele verbetering ten opzichte van vorig seizoen.

Ongetwijfeld zullen wij in één van de komende wedstrijden nog wel het deksel op de neus krijgen, maar ik ben niet bang voor de gevolgen."
Deltasport had grote moeite aanvallend een vuist te maken. Alleen in de derde minuut kwam TOGR goed weg toen Bekim Baktaray op de vuisten van doelman Khalid Ettabachi knalde. Het dichtst bij een succesje waren evenwel spelers van de thuisclub: de door Emanuel Monteiro in de diepte weggestuurde Fouad el Harraoui, die zich na een kwartier spelen vastliep op doelman Jaco de  Ligt en de door Miguel Lopes Silva in 'droompositie' gemanoeuvreerde Antonio Garcia Mendes, die in de 29ste minuut de lat trof.

Verdedigende zwakte
TOGR kwam na de pauze pas goed in de wedstrijd. De Rotterdammers maakten uitstekend gebruik van de verdedigende zwakte bij Deltasport. Zoals bij de openingstreffer uit een vrije trap van uitblinker Maikel Zaalman in de 59ste minuut. Het was een prachtig schot; de bal draaide vanaf de zijlijn mooi naar binnen, maar was houdbaar omdat de afstand te groot was. De Ligt strekte zich te laat naar de bovenhoek: 1-0. De gasten gingen hierna steeds onrustiger voetballen en via goals van Emanuel Monteiro ( in de rebound nadat een pegel van Mendes nog door De Ligt was gekeerd) en Lopes Silva (via de voet van Daniel Moreno) liep het vele kansen morsende TOGR uit naar 3-0, alvorens Michel Langerak in blessuretijd de Vlaardingse eer mocht redden. "Niet Deltasport, maar het trio Latuheru, Goossens en Langerak was voor de spelers van TOGR de echte uitdaging," meende Ton Pattinama na afloop. De oefenmeester was allesbehalve tevreden over de inzet van het merendeel van zijn niet ex-profspelers. "Ze zullen in het vervolg de messen moeten slijpen, want met mooi voetbal kom je niet ver. Ik ga alleen nog maar verder met mensen, die echt strijd willen leveren."

  

Terug