TOGR - Huizen  31-08-02
Uit het Rotterdams Dagblad 
door Folkert van der Krol

Droomdebuut voor TOGR

Rotterdammers drogen landskampioen Huizen af: 4-0

Rotterdam _ De ster van TOGR rijst snel. Met wervelend spel promoveerden de Rotterdammers vorig seizoen naar de hoofdklasse. Zaterdag bezorgde de formatie van trainer Wim van der Steene zichzelf een droomdebuut op het hoogste niveau. Huizen, landskampioen van de zaterdagamateurs, kreeg er op het complex aan de Charloisse Lagedijk met liefst 4-0 van langs en droop hevig gefrustreerd af.

De tegenstanders zullen deze competitie met knikkende knie๋n naar TOGR afreizen. Het spel van de Rotterdammers, met veel snelheid en technische hoogstandjes, is uiterst moeilijk te bestrijden. Voor het publiek daarentegen is het vaak een lust voor het oog.

De promovendus zette tijdens de oefencampagne reeds de hoofdklassers ASWH (4-2) en Nieuwenhoorn 1-0 opzij. Ook tegen Huizen speelden de gastheren -behoudens het eerste kwartier- met flair. In die openingsfase speelden zenuwen de relatief onervaren ploeg parten. Huizen, dat wel goed begon, verzuimde echter uit een van de drie kansen te scoren. ,,Het eerste kwartier speelden we heel nerveus. Daarna zijn we niet meer in problemen geweest,’’ concludeerde spits Danny Kuppen na afloop.

Op aangeven van Antonio Garcia Mendes scoorde de aanvaller zelf na achttien minuten de openingstreffer, de eerste van TOGR op het hoogste niveau. ,,Die eerste goal in de hoofdklasse is misschien een mooi moment voor de club, maar natuurlijk telt vooral het resultaat. Dit is een droomstart,’’ zei Kuppen. Maar het doelpunt had nog m้้r lading. TOGR miste vorig seizoen heel veel kansen, zaterdag was het meteen raak. ,,De effectiviteit is honderd procent verbeterd,’’ constateerde trainer Wim van der Steene tevreden.

Bovendien is zijn selectie ten opzichte van vorig seizoen breder ้n sterker geworden. Van der Steene posteerde voormalige basiskrachten als doelman Ricardo Seton en de gewezen aanvoerder Arjan de Rek op de bank. Sjoerd Conrad, die zijn nieuwe rol als centrale verdediger uitstekend vervulde, is de nieuwe leider van TOGR. ,,Arjan was heel boos, vol onbegrip en heel negatief over m’n beslissing,’’ zei Van der Steene na afloop. ,,De spelers zullen aan deze situatie moeten wennen. Ik moet er elke week een paar teleurstellen. Maar als we straks te maken krijgen met blessures en schorsingen hebben we iedereen hard nodig.’’

 

[Kaarten]

Scheidsrechter Vos onderstreepte dat door kwistig met kaarten te strooien. Alleen werd vooral Huizen daar de dupe van. Verdediger Joris Koppel had tot twee keer toe handen en voeten nodig om de razendsnelle TOGR-spits Garcia Mendes af te stoppen. Arbiter Vos was onverbiddelijk, gaf Koppel na een half uur voor de tweede maal geel, gevolgd door rood. ,,Dat was het breekpunt,’’ stelde Van der Steene vast. ,,Huizen miste daarna een mannetje op het middenveld.’’

Toch bleef Huizen tot de pauze met veel geluk overeind. Dat mocht TOGR zichzelf aanrekenen, want kort voor rust schoot Danny Kuppen op de paal waarna Garcia Mendes in de rebound naast het lege doel kopte.

TOGR bleef geconcentreerd en zette die misser na een kwartier in de tweede helft op fraaie wijze recht. Maikel Zaalman bekroonde een ้้n-tweetje met de prachtig kaatsende Miguel Lopes Silva met een evengoede voorzet die Moises Monteiro bij de tweede paal intikte: 2-0.

Huizen besefte daarna dat de nederlaag onafwendbaar was. De toegift van TOGR mocht er evenwel wezen. Fouad el Harraoui scoorde tien minuten voor tijd van afstand de 3-0. Vijf minuten voor tijd bracht uitblinker ’Tony’ Garcia Mendes - in buitenspelpositie gelanceerd door invaller Jean-Paul Braafhart de eindstand op het scorebord. ,,Een topspits, ook voor de hoofdklasse,’’ sprak Huizen-trainer Roy Wesseling lovend over Garcia Mendes. ,,We hebben TOGR zeker niet onderschat. Het is gewoon een goede ploeg, die onze defensieve tekortkomingen op uitstekende wijze heeft blootgelegd.’’

Een mooier compliment kon TOGR haast niet krijgen.

TOGR-Huizen 4-0 (1-0). 18. Danny Kuppen 1-0, 58. Moises Monteiro 2-0, 81. Fouad el Harraoui, 85. Antonio Garcia Mendes 4-0.

Bijzonderheden: scheidsrechter Vos gaf rood (na 2x geel) aan Joris Koppel (Huizen). Verder waren er gele kaarten voor Roy Witteman, Chris Opschoor, Manuel Monteiro en Fouad el Harraoui.

TOGR: Ettabachi; Pepaj, Joia, Conrad, Zaalman; Moises Monteiro, El Harraoui (84. Braafhart), Manuel Monteiro, Lopes Silva; Garcia Mendes, Kuppen (86. Heiland).

Huizen: Kooistra (53. Zirkzee); Koppel, Van der Lugt, Witteman; Van Toor, Kolder, Van der Steen; Aboikoni, Kemper (78. Bryan Simons), Van Metelen (46. Opschoor).

  

Terug