30-11-2002: TOGR-SHO 4-2

uit TOGR-Nieuws:

Het werd gelukkig weer eens een overwinning in de moeilijke thuiswedstrijd tegen SHO afgelopen zaterdag. Gezien de stand op de ranglijst moest er gewonnen worden, dat gold trouwens ook voor de bezoekers, en in een hele leuke partij werd SHO afgetroefd in het benutten van kansen. Dat zag er in het begin niet naar uit, want SHO begon feller en TOG was nog even aan het zoeken naar de juiste speelwijze. Een zware tegenvaller was de in de 8e min. toegekende strafschop wegens het naar beneden trekken van een tegenstander door Ben (bestraft met geel), waarin de Volendamse scheidsrechter Pijlman een pingel zag. Maurice was kansloos op de door Dennis Knüppe ingeschopte kalktrap, 0-1. Onze jongens begonnen van zich af te bijten en dat resulteerde in twee aanvallen, waarbij de slotacties nog niet doeltreffend werden afgerond. Bij een derde aanval werd Moises in de 18e min. in het beruchte gebied onderuitgehaald en scheids Pijlman was consequent en kende ons ook een penalty toe. Specialist Arjan wist hiermee wel raad en de gelijkmaker was een feit, 1-1. In de 27e min. ontsnapten we aan een nieuwe achterstand toen een SHO-goal wegens hands werd afgekeurd. In de daarop volgende tegenaanval kwamen wij daarentegen op voorsprong. Na zich goed vrijgespeeld te hebben wist Tony doelman Paul Verboom met een schitterende lob te verschalken, 2-1. Nadat zowel Arjan als ook Sjoerd nog tegen een gele prent waren opgelopen bleef TOGR op een beter resultaat mikken. Dat lukte wonderwel, want in de 43e min. was het Miguel, die na goed doorzetten weer eens het net wist te vinden, 3-1. Een mooie ruststand, maar zoals altijd was de wedstrijd nog niet gespeeld. Na diverse omzettingen in de SHO-gelederen, o.a. werd keeper Paul Verboom wegens een blessure vervangen door Mark Smeding, wilden de bezoekers zo snel mogelijk een betere score forceren. In de 13e min. deed zich een kans voor, maar de ingeschoten bal verdween naast het doel van Maurice.

TOG bleef met snelle uitvallen levensgevaarlijk en dat bleek in de 18e min. toen Danny net over schoot na aangeven van Tony. Twee min. later kon Maurice nog net aan onze kant ten koste van een corner redding brengen. In de 23e min. mocht Danny op links een vrije trap nemen, Miguel kopte de voorzet in handen van de keeper. Een beste mogelijkheid voor ons kwam in de 26e min. Na een diepe rush van Danny sprong de bal net voor de voeten van Tony weg, zodat de stand nog geen verandering kende. Even later moest Maurice met een prima redding een vliegend schot keren. Nadat Fouad als vervanger voor Danny in het veld was gekomen en Poj in de 40e min.erg goed doorging, de SHO-verdediging redde ten koste van een corner, werd ook Poj vervangen en wel door Manuel. Een minuut na deze laatste wissel werd Tony heel goed gelanceerd en na het omspelen van de keeper was het voor hem een koud kunstje om met een tweede treffer de 4-1 op het bord te zetten. Direct hierop volgde een onachtzaamheid in onze verdediging en was het Beijerlander Mounir L’Fathi, die de eindstand op 4-2 bepaalde, alhoewel Arjan nog dicht bij een volgende treffer kwam toen een door hem genomen vrije trap via de buitenkant paal naast ging. Na lange tijd, sinds 7 september j.l. was dit niet meer gebeurd, kwam de terechte overwinning aan TOG toe, waarvoor gelukwensen aan de hard werkende ploeg.

“Man of the match” werd Sjoerd, die na deze wedstrijd helaas wegens een te verwachten schorsing enige tijd moet toe kijken. Zaterdag a.s. volgt de met spanning tegemoet geziene “Derby van Charlois” tegen onze vrienden van de Vaan, Zwart Wit’28 (voor de eerste maal zo’n match op het hoogste amateurniveau).  Wij gaan er vanuit, dat alle TOG-supporters weer hun massale steun aan onze jongens zullen geven en met dezelfde inzet of nog meer dan tegen SHO moet het mogelijk zijn om de punten aan de Dijk te houden.

Succes gewenst.  

 

 

>>> uit Rotterd.Dagblad:  02-12-2002

uit Rotterdams Dagblad:

TOGR na zege op SHO weer boven de streep

¬ Door Aad Achterberg

Rotterdam _ Zelden zal een overwinning van TOGR zo uitbundig gevierd zijn. Tegen SHO, dat door trainer Hans Maus voor het seizoen als een van de titelkandidaten werd getipt, werd een verdiende zege behaald (4-2). De ontlading bij de Rotterdammers was logisch, want de laatste zege dateert van 6 september toen Deltasport werd verslagen.

De volgelingen van trainer Wim van der Steene, die dankzij overwinningen op Huizen en Deltasport de competitie flitsend begonnen, waren afgezakt naar de voorlaatste plek en werden bedreigd door hekkensluiter Barendrecht. De zege is niet alleen belangrijk voor de ranglijst, maar geeft ook vertrouwen voor de derby tegen Zwart Wit ’28 van komende zaterdag. ,,Deze overwinning is voor ons een enorme opsteker. Dit hadden wij echt nodig,’’ zei de opgeluchte Van der Steene. ,,De laatste wedstrijden kregen wij veel complimenten, maar het leverde geen punten op. Daarom heb ik voor een andere tactiek gekozen.’’

Hij doelde niet te aanvallend en opererend vanuit een gesloten defensie. SHO had veelal balbezit, maar het rendement was vrijwel nihil. Daarentegen had de thuisclub aan een handvol kansen voldoende om vier keer te scoren. Toch moest TOGR na zeven minuten al even slikken. Scheidsrechter Pijlman zag dat Mounir L’Fahti in het strafschopgebied door Ben Joia onheus werd bejegend en deponeerde de bal op de stip. Dennis Knüppe voltrok het vonnis: 0-1.

Dat TOGR niet in paniek raakte, was op zich al een verdienste. De thuisclub liet SHO, dat op het middenveld heerste, een beetje in slaap sussen en trachtte met snelle counters de bezoekers te verrassen. Bij een snelle tegenaanval van de thuisclub bleek al dat de verdediging van de bezoekers niet zo hecht was. Zo ontstond er ook een strafschop in het voordeel van TOGR. SHO-doelman Paul Verboom moest ver zijn hok uit om zijn verdedigers te assisteren, maar vergiste zich in de snelheid van Moises Freire Monteiro. De spits van TOGR werd op de rand van het strafschopgebied even aangetikt, voldoende voor Pijlman om de bal weer op de stip te deponeren. Arjan de Rek benutte de kalktrap (1-1).

 

Na de gelijkmaker liet Antonio Garcia Mendes, die onlangs zijn debuut maakte in het nationale team van Kaap Verdië, zich gelden. Bikkelend, sleurend, vechtend en ook nog goed voetballend nam hij zijn maten op sleeptouw. De beloning voor de frontsoldaat kwam in de vorm van een doelpunt en wel één van een grote schoonheid (2-1). Kort voor de pauze profiteerde Miguel Lopes Silva van een blunder van Sander van der Geest, die daarvoor ook al steekjes had laten vallen (3-1).

Maus verloste tijdens de pauze Van der Geest uit zijn lijden. Ook Verboom, die al een paar keer aangaf niet geheel fit te zijn na een botsing met Danny Kuppen, werd gewisseld. Dennis van der Ree verhuisde naar de backplaats en Patrick End maakte zijn opwachting. Mark Smeding ging onder de lat.

De tweede helft was een kopie van het eerste bedrijf. SHO had een (optisch) overwicht, maar TOGR was met zijn incidentele uitvallen veel gevaarlijker. Maus weet waar de schoen wringt: ,,In voetballend opzicht kunnen wij met de top mee. Het ontbeert ons echter aan een dosis karakter en ook aan scorend vermogen. Tot voor deze wedstrijd hadden wij uit twaalf wedstrijden slechts zeventien keer gescoord.''

De supersnelle Garcia Mendes was ook een plaag voor Jan Kuivenhoven, die op snelheid werd afgetroefd en zijn tweede treffer (4-1) scoorde. Dat Mounir L’Fahti in blessuretijd nog de achterstand (4-2) verkleinde, was alleen nog van statische waarde. 

uitslag TOGR-SHO 4-2 (3-1). 7. Dennis Knüppe (strafschop) 0-1, 17. Arjan de Rek (strafschop) 1-1, 27. Antonio Garcia Mendes 2-1, 42. Miguel Lopes Silva 3-1, 85. Antonio Garcia Mendes 4-1, 90. Mounir L’Fahti 4-2.

Bijzonderheden: gele kaarten waren er voor de TOGR-spelers Ben Joia, Arjan de Rek en Sjoerd Conrad. Paul Verboom en Wiggert-Jan Middelhoek van SHO ondergingen hetzelfde lot. 

TOGR: De Groot; Conrad, Pepaj, De Rek, Zaalman; Joia, Heiland (85. Manuel Monteiro) Moises Freire Monteiro; Kuppen (79. El Harraoui), Garcia Mendes, Lopes Silva.

SHO: Verboom (46. Smeding); Van der Geest (46. End), Van der Hor, Kuivenhoven, Ernst; Van der Ree, L’Fahti, Rijsdijk; Middelhoek, Knüppe (57. Bakker), Biekman.

 

                         

 

Terug